måndag 22 februari 2010

Längtar

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Längtar efter att få stå i vårsol, känna sommarsol och saltstänk från havet. Längtar efter att få resa, kanske möta våren i NY. Längtar efter att få äta mögliga goda ostar. Längtar efter att få äta grillat med färskpotatis.
Mest av allt längtar jag efter att få möta den lilla personen som ligger och myser i min mage!

tisdag 16 februari 2010

Det som göms i snö dyker upp vid tö

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Till en början hade jag och I en lugn innedag. Pysslade lite med något till goodiebagsen till skivorna. Sen fick vi lust att gå ut. I´s kompis mötte upp i pulkabacken med sin mamma. Åh va kul vi hade! Jag åkte pulka för första gången på typ 14-15 år... I åkte för första gången i backen! Han gillade det skarpt. Fnissade hela backen ner :)
Någon hade tappat sitt lilla släp...

måndag 15 februari 2010

Mat och kärlek

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Vi hade en så skön söndag. Gick upp tidigt, men sen fick jag skön sovmorgon. Efter den så åt vi god brunch. Vi tvättade, det är vår återkommande söndagssyssla:) Jag bakade den godaste kladdkakan. Receptet är ursrungligen från Leila Lindholms "a piece of cake" men jag har gjort om det lite. Sen gjorde vi hemlagad pizza! Hela familjens favvorätt. Jag offrade en bit av mitt ringfinger ;) men det är helt ok att skära sig om man har så fina plåster som vi har. Med mumin och lilla my. Just idag blev det pizza med rökt kalkon och banan och curry. Gjorde en supergod pizzasallad till med mycket vitlök i dressingen och färsk mango i. Testa! Det var en hit! Till maten skålade vi för vår lilla familj i alkoholfritt bubbel.
Dagen avslutades med att jag och min fina Jimmy fick mysa i soffan med the och den goda kladdkakan.
Hoppas ni hade en skön och fin söndag/alla hjärtansdag



Recept på den goda kladdiga & sega chokladkakan

100 gr smör
2 ägg
2 dl strösocker
1dl farinsocker
2,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

glasyr

ca 25 gr mörk fin choklad
ca 2 msk grädde

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
  4. Blanda alla de torra ingredienserna och vänd ner dom i smeten.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar botten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Var inte orolig om kakan är lite dallrig när den tas ut... Den ska vara kladdig :)
  7. Glasyren är min egen idé. Den går lika bra att hoppa över. Men när det ska vara lite extra så kör på. Smält chokladen i vattenbad rör ner grädden i den smälta chokladen, bre genast på den varma kakan.
  8. Sist, ställ kakan kallt. När den den sedan blivit kall, ät och njut!!!

lördag 13 februari 2010

Lat lördag

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Vårt köksbord drar till sig alla möjliga grejor. Allt och ingenting hamnar på något mystiskt sätt här... Tänkte städa, men släckte lampan tände ljus och så gjorde vi varma mackor till middag :) skön lugn, lat lördagskväll med min älskade man.

torsdag 11 februari 2010

Brrrum brrum

PhotobucketPhotobucket

Vi har åkt bil idag:)

Vårkänslor

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Vilken härlig dag! Solen skiner. Frukosten imorse blev god smoothie, härlig vitaminchock:) Sen dök solen upp! Himlen är blå och jag får vårkänslor i hela kroppen. Hoppas du som läser detta också får en fin dag.

onsdag 10 februari 2010

Finaste syster

Photobucket

Idag är det min systers tur att släppa sin låt på I´m from Barcelonas hemsida. Klicka er dit, lyssna, njut och ladda hem! Lyssna också på Emanuels fina remix. Lyssnade på den vid fem imorse (Ivar tyckte det va dags att gå upp då:) ) Och fick lust att dansa fast jag var sååå trött.

tisdag 9 februari 2010

Godaste firren

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Ikväll lagade jag en nypåhittad fiskrätt som blev sååå god! Ni vet ibland tar man liksom bara av det man har hemma och så blir det en ny favorit. Det var så gott att jag inte hann fota maten. Men bilderna får stå för tillbehören:)

Emma´s apelsindoftande currysej

1 paket valfri fryst fisk (vi hade sej hemma)
1 gul lök
1 klick med smör
några stänk curry
ett stänk med chilipeppar
några stänk med starkt paprikapulver
en halv fiskbuljongstärning
saften från en halv apelsin
ca 1,5 dl vatten
ca 1,5 dl grädde
salt och peppar
lite dill

Jag mätte inget i och med att rätten kom till i stunden. Men krydda och smaka av tills du tycker det är gott. Börja med att fräsa löken i skivor i smöret, när den blivit mjuk tillsätter du alla kryddor och låter dom fräsa med löken en stund. Sedan tillsätter du vattnet, buljongen och apelsinen. När detta kokat ihop så la jag ner fisken i skurna bitar och lät den sjuda en stund. Och till sist tillsatte jag grädden och dillen!

Ät och njut med ris eller potatis! Vi åt fiskgrytan med ugnsrostade potatisar och morötter och som tillbehör gröna ärtor. Mums

Härliga helg

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket


Helgen gick fort. Fin var den. Jag åkte till huvudstaden och gick på releasefest för "27 songs" och firade kära pappas födelsedag. Det var första gången jag sov utan Ivar sedan han föddes... Kändes konstigt men också skönt. Tänk vad jag kan sakna sovmorgnar ibland. Den tiden är liksom förbi. Helg som vardag vaknar vårt lilla troll vid sju halv åtta (ibland, som imorse, vid fem halv sex...). Det är bara att gå upp.
Drack den godaste smoothien jag någonsin druckit! Min syster och hennes E hade köpt hem en massa god frukt.

Här kommer söstra mis fin fina smoothierecept:

Till 2 el. 3 personer (beroende hur hungrig man är)

2 mango
2 äpplen
2 bananer
juice från två eller tre apelsiner plus allt det goda fruktköttet

Mixa i mixer, häll upp och njut!

söndag 7 februari 2010

Lyssna på min låt!


En gång i somras när vi åkte bil blev Ivar så less och inget jag gjorde fick honom att bli glad. Så helt plötsligt kom låttexten "Hej hej Ivar" och den funkade! Han blev glad igen. Nu finns den på vinyl. På I´m from Barcelonas senaste skiva 27 songs. Antingen beställer man vinylen eller så kan man faktiskt helt gratis och lagligt ladda hem den på I´m from Barcelonas hemsida. Majsigt va! Där släpps det en ny låt varje dag.

torsdag 4 februari 2010

Nu börjar det!

Photobucket

Äntligen! Nu skriver jag mitt första inlägg. Har funderat på det i flera veckor. Kom fram till att jag bara måste skriva något så får det sätta igång bloggen på riktigt någon gång.
Jag har kommit fram till att jag behöver ha något som är mitt just nu. Ganska nyligen blev jag mamma för första gången (15 månader sedan) och om cirka en månad blir jag tvåbarnsmamma...
Så jag kommer att ha varit mammaledig i mer än två år om ett år. Jag älskar att vara mamma men efter ett år hemma så är det lätt att glömma bort vad det är som gör mig till Emma. Mycket av det som jag älskar att göra har fått pausa ett tag. Men nu känner jag att jag måste påminna mig själv.
Jag vill skriva ett tack till alla er som jag läst under det här året för det var under min mammaledighet som jag upptäckte bloggens underbara värld. Det finns så många inspirerande tjejer och kvinnor (det är faktiskt uteslutande kvinnliga bloggare som jag läst) tack till alla er och förlåt, jag är en sådan som är hemskt dålig på att lämna kommentarer...
Så nu kör vi! Jag ser fram emot att bli en del av bloggvärlden!